دیدنی های قبرس شمالی
مسجد لالا مصطفی پاشا (کلیسای جامع سنت نیکلاس) و درخت یادبود
مسجد لالا پاشا یکی از جاذبه های اصلی شهر فاماگوستا است که پیش از مسجد بودن یک کلیسا بوده است. این بنا دراصل کلیسای جامع سنت نیکولاس نام داشته و بعدها به مسجد سنت صوفیا تبدیل شده است. این اثر یکی از بزرگترین ساختمان های قرون وسطی در حوزه مدیترانه محسوب می شود ،سنگ بنا این کلیسا اولین بار در سال 1298 توسط لوزئیان ها گذاشته شده است و تا سال 1312 ساخت آن ادامه داشته است. گفته می شود درخت انجیر کهن سال گرمسیری که در ورودی بنا قرار دارد، همزمان با شروع ساخت این کلیسا کاشته شده. است ،بعد از اشغال فاماگوستا در سال ۱۵۷۱ میلادی توسط امپراتوری عثمانیها، به مسجد تبدیل شد. نام مسجد به وزیر اعظم دربار عثمانی تعلق دارد، کسی که در خدمت شاه مراد سوم، به ونیزیهای قبرس حمله کرد. نام کلیسای جامع فاماگوستا، در برخی آثار ادبی آمده است. نمای غربی کلیسای جامع که به کلیسای جامع ریمز فرانسه شباهت دارد، جذاب ترین بخش این کلیساست.
شهر بندری گیرنه
گیرنه شهر تاریخی واقع در قبرس شمالی می باشد که به لحاظ تاریخی بودن اهمیت بسیار زیادی برای گردشگران دارد. شواهد موجود تاریخی از قدمت بسیار زیاد این شهر بندری حکایت دارد قدمتی به اندازه ی 3000 الی 5800 سال قبل از میلاد مسیح. علاوه بر این مردم بومی آن منطقه نیز معتقد براین باور هستند که اولین بار اقوام آکائی پس از جنگ تروجان بانی ایجاد این شهر بندری بوده اند. در گذر تاریخ نیز رومیان در قرن یکم میلادی بنای قلعه ی این شهر را نیز ایجاد کرده اند. این قلعه یکی از عوامل اصلی در نفوذ ناپذیری این شهر در زمان های قدیم محسوب می شده است. و به نام شهری که هرگز تسلیم نشد هم از آن یاد می شود.در سال 1831، جمعیت شهری گیرنه تقریبا به طور یکسان بین مسلمانان و مسیحیان تقسیم شده بود. همچنین جمعیت این شهر شامل ترک های قبرس، مهاجران ترکیه و مهاجران انگلیسی می شود. گیرنه در سال 2011 در حدود 21000 نفر جمعیت داشته است.
صومعه بلاپایس
صومعه بلاپایس در قرن 12، توسط راهبان فراری از فلسطین ساخته شده است. قسمت اولیه ی بنا در سال های 1198 تا 1205 ساخته شد و در سال های 1267تا 1284 قسمت های بعدی به آن افزوده شد که بخش هایی مانند سالن و ایوان را شامل می شود. در پشت این صومعه ی بسیار زیبا درختان بلند و طبیعت خوش منظره ای وجود دارد که قایق های گوتیک بازمانده از زمان های قدیم نیز در آنجا وجود دارد. در این صومعه پله هایی تا پشت بام وجود دارد که از آنجا می توانید چشم اندازی به دشت و دریا داشته باشید در سمت غربی صومعه ی بلاپایس، آشپزخانه قرار داشته است که امروزه، تنها چند دیواره از آن باقی مانده است. سالنی که در بخش شمالی قرار دارد، اغلب برای دورهمی ها، مراسم های خاص و عکس های عروسی استفاده می شد.
قلعه گیرنه
زمان احداث بنای قلعه ی گیرنه به دوران بیزانس بر می گردد و در گذر زمان بازسازی های متعددی بر روی این قلعه صورت گرفته است. در حدود 5 قرن است که این قلعه از بندر مهم گیرنه محافظت می کند. در پشت دیوار این قلعه جاذبه هایی مثل کلیسای سنت جورج، آپارتمان های پادشاهی و کلیسایی کوچک را پیدا می کنید که بازدید از آن ها سفر تاریخی تان را تکمیل می کند.
قلعه کانتارا
قلعه کانتارا در ارتفاع 630 متری در انتهای رشته کوههای گیرنه واقع شده است.این قلعه در 42 کیلومتری شهر فاماگوستا قرار دارد. کانتارا در زبان عربی به معنای پل و یا طاق بوده و به احتمال زیاد در گذشته توسط مهاجمان عرب نامگذاری شده است. در اصل این سرزمین تماما” به یک طاق شبیه بوده و تسلط به بخش بزرگی از دریا و دشت دو طرف را دارا می باشد.
شهر باستانی سالامیس
شهر باستانی سالامیس از 1100 پیش از میلاد پایتخت قبرس بوده است. و در قلمرو امپراطوری های آشور، مصر، ایران (پرشیا) و روم باستان قرار داشته ، سالامیس با گذشت قرون متمادی همچنان پابرجاست. سالامیس از نظر هویتی برای قبرس شمالی معادل تخت جمشید برای ما ایرانیان است. این منطقه زیبای باستانی در بیشه زارهای اطراف می موسا واقع شده است. بقایای آثار باستانی کشف شده از آنجا مثل سکه های طلایی که متعلق به سالهای 411 و 374 قبل از میلاد است بیانگر اهمیت باستانی این شهر در روزگاران کهنه بوده، شهر رومی سالامیس در زیر خاک مدفون شده بود.
قلعه هیلاریون
این قلعه در شهر گیرنه و در ارتفاع 670 متری قرار دارد، این قلعه شامل سه طبقه می باشد که طبقه ی سوم آن پر از پله و بسیار پر پیچ و خم است. که به برج پرینس جان و خانه های سلطنتی منتهی می شود. چشم انداز این قلعه شامل دید بسیار زیبا به بندر گیرنه و روستاهای اطراف آن است.
قلعه ی بوفاونتو
این قلعه در 16 کیلومتری شهر گیرنه قرار دارد و با ارتفاع 954 متری مرتفع ترین قلعه آن منطقه به شمار می رود. این قلعه برای کسانی که به مناظر زیبا علاقه مندند شدیدا توصیه می شود و مسیر 45 دقیقه ای پیاده روی آن برای کسانی که کوه نوردی دوست دارند پیشنهاد می شود.
موزه زندان نامیک کمال
زندان نامیک کمال دارای دو طبقه است و بر روی قصر ونیدیک ( ونیز ) در دوران عثمانی ها بنا شده است. نامیک کمال یک شاعر ملی ترک بود، که در سال 1873 میلادی بعد از اولین نمایش تئاتر خود به نام وطن، به این محل تبعید شد و سی و هشت ماه از عمر خود را در این زندان سپری کرد. در طبقه همکف این زندان فقط یک سلول مستطیل شکل( دارای یه طاق ) به همراه درکوچکی که به حیاط قصر ونیزی باز می شود وجود دارد، برروی دیوار این درب هم دو پنجره قرار دارد. نامیک کمال در بدو ورود به فاماگوستا ابتدا درطبقه ی اول زندان محبوس بوده است و سپس با اجازه استاندار قبرس(ویسی پاشا) به طبقه دوم انتقال یافته است. پله های بلندی که در قسمت جانبی ساختمان وجود دارد شما را به طبقه دوم که مستطیل شکل است و دارای دو پنجره است می رساند، سطح فوقانی از سنگ مرمره و سقفش هم از چوب ساخته شده است. سر انجام در سال 1876 میلادی نامیک کمال از طرف سلطان مراد پنجم مورد عفو قرار میگیرد و به استانبول برمیگردد.