کشور قبرس شمالی به خاطر موقعیت مکانی خوب و استراتژیک خود، در طی تاریخ مورد اشغال امپراتوری‌های گوناگون ازجمله هیتی‌ها، آشوری‌ها، مصری‌ها، ایرانیان، یونانی‌ها، رومی‌ها، بیزانسی‌ها، عثمانی‌ها، اعراب و همچنین انگلستان قرار گرفته ‌است.

تا قبل از سال 1570  حکومت قبرس را اروپایی‌ها به عهده داشتند  و آنها بودند که از منابع و موقعیت جزیره استفاده می کردند. بعد از سال 1570 تا سال 1878 امپراتوری‌ عثمانی، طی حمله‌ای، قبرس را برای حدود سیصد سال به تصرف خود درآورده  و حاکمیت آنجا را به دست گرفت.

بیشتر بخوانید: صنایع دستی کشور قبرس شمالی

از سال 1878 امپراتوری‌ عثمانی، قبرس را در ازای حمایت انگلیس‌ها در برابر تهدیدهای روسیه، به آنها اجاره می‌دهد. با شروع جنگ جهانی، انگلستان، قبرس را کامل به تصرف خود درمی‌آورد که در مورد نحوه تصرف انگلیس‌ها روایت‌های متعددی وجود دارد. این جزیره چیزی حدود 100 سال دست انگلیس‌ها بوده است تا اینکه در سال 1960 مردم بومی با دولت بریتانیا درگیر می شوند و قبرس برای اولین بار در تاریخ کاملا مستقل می شود

در این بین امپراتوری عثمانی در سال 1923 فرو می‌پاشد و جمهوری ترکیه، از دل آن شکل می‌گیرد.

کشور قبرس شمالی که سال‌ها زیر پرچم انگلیس بوده، از انگلیسی صحبت کردن ترک‌نشینان قبرس تا فرهنگ رانندگی، هنوزهم کاملا تحت‌ تاثیر فرهنگ انگلیسی است و سنت هایشان با سنت انگلیسی ها ادغام شده است.

حکومت مستقل قبرس در سال 1960 بر پایه مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا، یونان و ترکیه نیز حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند و بر پیشرفت قبرس گام ها نهادند.

رهبران سه کشور انگلیس، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس، در 11 فوریه پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت 7 به 3 میان یونانی‌ تبارها و ترک‌ تبارها تقسیم ‌شده و تقسیم وظایف صورت گرفت.

تاریخ کشور قبرس شمالی

سرانجام با شدت گرفتن درگیری‌ها بین یونانی تبارها و ترک تبارها، سال 1964 سربازان پاسدار صلح سازمان ملل متحد از طرف این سازمان ماموریت گرفتند که امنیت و صلح را در این جزیره برقرار کنند. بنابراین به این جزیره آمدند و تا امروز پاسدار امنیت و صلح در این جزیره هستند و همواره در جهت ایجاد آرامش بر این کشور تلاش می کنند و اقداماتشان بسیار با اهمیت است.

در سال 1974 میلادی دولت سراسقف ماکاریوس سوم، رئیس‌‌جمهور وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و کشور ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌ کنندگان حق حاکمیت قبرس، یگان‌های ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره به دو بخش شمالی و جنوبی شد.

با توجه به اینکه اسم رمز عملیات ارتش ترکیه در قبرس آتیلا بود، خط مرزی که پس از این عملیات به وجود آمد به خط آتیلا یا خط سبز معروف شد.

دو بخش قبرس جدا از هم باقی ماندند و در سال 2004 جمهوری قبرس جنوبی به اتحادیه اروپا پیوست و بقییه فعالییت های اقتصادی و سیاسی خود را طبق قوانین اتحادیه اروپا در پیش گرفت.

تاریخ کشور قبرس شمالی

در سال 2004 در راستای طرح صلح توسط کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل، یک همه ‌پرسی برگزار شد که 65 درصد از مردم بخش ترک ‌نشین رای مثبت و 76 درصد از مردم بخش یونانی ‌نشین به این طرح رأی منفی دادند. نتیجه این همه ‌پرسی، در تحریم جهانی علیه بخش ترک‌ نشین قبرس شکاف ایجاد کرد و موقعیت این بخش را در عرصه بین‌ المللی بهبود بخشید.

 

Compare Listings

عنوان قیمت وضعیت نوع منطقه هدف اتاق های خواب حمام و سرویس بهداشتی